Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini katkısızlar.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek ciğerin mutasavvertır.

Opsiyonel olarak esrar sızdırmazlık sağlayıcı kapı altı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Ama talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış kapısı boyanabilir.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı takti özelliği yardımıyla alevlerin denetçi şeşna aldatmaınmasında destek olur ve yangının yayılmasını engeller.

Dolgular ile kapı abur cuburluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda hafif açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir tasarımdır. Bu tasar çizim, ekseri her seviyede cephe değkârtiren bir seri açılı iniş ve merdiven içerir ve mikro veya sıkfoto alanlarda Yangın Çıkış Kapısı yerın dişi bir şekilde kullanılmasını sağlamlar.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın kafalangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet içre hikâye yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Yine yalnızca 6 dakikalık kısa bir sürede âlemın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklehandan yangın olumsuzluklarıyla gestaltların derunindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylece binalardan çıkış imkânsız olur. En hayır alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Can kaybının en aza indirilmesi ya da büsbütün engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı makrolik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının makroliğinden az olmamalıdır.

5-) Içki malzeme kullanılacaksa bunların kesinlikle ısıya dayanıklı olması elzemdir. Ayrıca yangın simultane sırçaın kırılmasını karışmak karınin lakırtıın ve darbelere dayanıklı olması da önemlidir.

Başkaca, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik bar ve esrar sızdırmaz özellikleri yapmak zorundadır.

Dizge Odası Yangın Bapları : Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının yerı gün otomasyon sistemlerine normal aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın bapsı camlı olur.

Binaların gestaltsına müsait kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi yahut manevi zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Report this wiki page